Известие

Collapse
No announcement yet.

Вапросче относно 16 ки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вапросче относно 16 ки

Мисла да си сложа или 15 или 16 ки джанти на 155 ца та вапроса ми е с кви гуми ще влезнат наи вече 16 ките говора за летни гуми -15 ките знам , че се карат наи добре с 185/55/15 така ли е ? а 16 ките ? как е наи одачния варянт според вас ? МЕРСИ КОЛЕГИ
    Alfa 147 JTD+ & Alfa 159 JTD +

Аз на 15 съм 195/55/15 и си мисля че е по-добре от 185/55.
    Ама е шибан размер и му искат много пари.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

За 15"...195/55 /15 или 205/50/15...а за 16" не ти препоръчвам, защото с наште пътища ще станеш инвенститор на гумаджийте
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби
        За 15"...195/55 /15 или 205/50/15...а за 16" не ти препоръчвам, защото с наште пътища ще станеш инвенститор на гумаджийте
        тва не е верно
        карах мойте гумета 1 година после ги дадох на Вальо после незнам какво е правил но аз нямах ядове нито с гумите нито с джантите
        едната беше крива като я взех и така си я и продадох
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Моята от подписа беше с 4 бр 205/45/16, но в момента отзад е с 205/50/16 - никакви проблеми досега. Единственото изискване е да си отваряш очите за дупки, и по възможност да не скачаш в тях ... или поне не с голяма скорост
          Иначе 16" на 45 не са най-често срещаните гуми ... ако си с нормалното окачване, 50/16 не би трябвало да са голям проблем за лятото, но това вече зависи от самите гуми, и доколко ти е "клекнала" колата ...
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

с нормално съм бе не е мнго клекнала има кво да се желае само ако добарам тиа 16 хмммм

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
              и доколко ти е "клекнала" колата ...
              А ако се качат 5 човека примерно ще опрат ли гумите някъде ?
              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

мисла че не само на легнал полицаи мисла че е добре

Comment

[quote=The_Game]
                  Първоначално публикувано от "Alfa User":355pzsss
                  А ако се качат 5 човека примерно ще опрат ли гумите някъде ?[/quote:355pzsss]

Досега не съм качвал повече от 4 човека, и не са опирали гумите ... Но с 50-ките може и да задере някъде, знам ли
                  155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                  Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

[quote=The_Game]
                    Първоначално публикувано от "Alfa User":12z1lemh
                    А ако се качат 5 човека примерно ще опрат ли гумите някъде ?[/quote:12z1lemh]
                    Дали ще опират зависи и от офсета на джантите!На моята преди,бях с 15ки ЕТ30 и отзад опираха във веждите!
                    Като размер мисля че най добре е 195/55/15 а за 16ки незнам.Виж има калкулатори за пресмятане на размери за гуми!
                    ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                    ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                    ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

[quote=alfamicin]
                      Първоначално публикувано от The_Game
                      Първоначално публикувано от "Alfa User":296kc7us
                      А ако се качат 5 човека примерно ще опрат ли гумите някъде ?
                      Дали ще опират зависи и от офсета на джантите!На моята преди,бях с 15ки ЕТ30 и отзад опираха във веждите!
                      Като размер мисля че най добре е 195/55/15 а за 16ки незнам.Виж има калкулатори за пресмятане на размери за гуми![/quote:296kc7us]
                      За 155 дават като нормални размери 195/55/15,205/50/15 и 205/45/16

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
                        Първоначално публикувано от Бобби
                        тва не е верно
                        карах мойте гумета 1 година после ги дадох на Вальо после незнам какво е правил но аз нямах ядове нито с гумите нито с джантите
                        едната беше крива като я взех и така си я и продадох
                        ...да, може и да не е вярно...но кой как пази!...е някой път немой се и опазиш..от някой скрит с вода трап....колкото повече джанта..по малко гума изглежда по красива колата ...амо според мен не е за "евроБългария"
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

така е колеги мерси на сички за инфотаТА горе доло придобих представа само ,че друго ми опре на главата нещо прокапа скоростите деба и малко по натам ще го мисла ако пак се наложи да ги сменям аман от кадрни маистори 3 скоросна кутиа ебаси

Comment

мерси алл

Comment

Аз направих грешка и сложих онзад 195/60/15 и сега като е натоварена много колата на планински път с остри завой опират.
                              Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Working...
                              X